31.3.13

Assalamualaikum

On the 31.3.13, I just knw that "you" are there.

Alhamdullillah

^_^

Ya Allah Wahai Tuhan kami, kurniakan kepada kami nilai kesyukuran untuk kami sentiasa mensyukuri segala nikmat yang telah Engkau kurniakan kepada kami dan nikmat yang Kau berikan kepada kedua-dua ibu bapa kami, sehingga kami dapat melaksanakan amal soleh yang membawa keredaanMu. Jadikan kebaikan yang kami lakukan meresap masuk ke dalam jiwa anak-anak kami. Dan masukkan kami ke dalam rahmatMu sebagai hamba yang soleh.


Ya Allah, sesungguhnya hambaMu memohon dikurniakan iman yang sempurna, keyakinan yang sebenar-benarnya dan mantap, rezeki yang luas, hati yang khusyuk, lidah yang sentiasa menyebut-yebut namaMu, barang-barang yang halal yang baik, taubat yang bersungguh-sungguh sebelum mati, keampunan dan rahmat sesudah mati, kemaafan ketika dihitungkan amalan, kejayaan dengan mendapat syurga dan keselamatan dari neraka dengan kasihan belasMu ya Allah, Tuhan Yang Maha Mulia lagi Maha Pengampun.

Ya Allah, jadikan kami orang yang sentiasa bersyukur dan jadikan kami di kalangan orang yang sabar. Jadikan juga apa yang kami lakukan yang pada penilaian kami amat kecil ertinya tetapi besar pada penilaian di mata manusia.


Comments

Popular Posts