Part 4 : Honeymoon - Legoland

11:59 AM Aina Mastura 0 Comments


Assalamualaikum

Okie, entry kali ini nak cerita pengalaman me and my husben (aiceh cewah) berspending time di Legoland Malaysia.



First of all, we actually staying 3D 2N at KSL Hotel Johor Bahru. The condition is nice and its really comfortable in terms of parking, shopping, dine place, and even entertainment. We got a chance to watch The Hobbit during our honeymoon. I give 3star for the storyline, but for the art directions, walawey 6 bintang gua bagi. haha.. cuma yang aku kurang berkenan ialah bahagian customer service. memandangkan aku bekerja sebagai customer personnel, so bila bahagian ni tak buat betul2, aku macam nak cubit2 manja orang yang tgk aku dgn hubby pakai selipar ni terus macam malas dilayan. bila orang lain masuk pakai smart skit, terus greet dengan manisnya. one thing about customer service you should learn is that every people that use your product or service, in your situations is staying at your hotel, is YOUR CUSTOMER. ehem..thank you.

tapi apa pun, i still enjoy my honeymoon. perkara petite macam ni malas nak difikir2kan. :D

Okie, teruskan kembali. Setelah habis bersarapan di KSL, kami pun naiklah van yang disediakan untuk ke Legoland. Perjalanan dari hotel ke destinasi tak sampai half an hour pun. So bertolak dalam pukul 10, tiba dalam 10.30 pagi.

Sampai2 aja, tengok ramai orang beratur nak beli tiket. Jadi, nasihat saya kepada semua, please do book your ticket early before coming to Legoland. Dont buy on the spot. You dont want to spoil your mood and your energy by queuing all the way. So, luckily, I bought the ticket under the KSL package.  

Meh nak cerita serba sedikit apa yang sempat me and my hubby explore and try that day. Even hujan selama dua jam, tak halang kami untuk terus have fun that day. Masa hujan, kami dapat stop untuk makan and solat. At least tak adalah pening satu hari naik permainan je kan. Almost 80% activities kami experience. haha...Jadi, bagi yang nak enjoy 100%, make sure pergi masa musim tak hujan, and jaga kesihatan sebelum pening jalan satu Legoland tu. :D


Benda yang paling menarik dekat Legoland ni yang buat aku tenung lama je, ialah Miniland. Kreatif betul. Paling cun Menara KLCC and Taj Mahal dibina guna lego jugak. memang dah lama aku teringin nak tengok Miniland ni, tapi ingat dekat London je ada. ni dah ada dekat Legoland, habis semua kawasan Miniland tu aku tangkap gambar. Yang bestnya jugak, pihak Legoland ada sediakan staff untuk tolong tangkap gambar dekat situ. Baguslah. Tak adalah husben tangkap gambar diriku sorang je. hahaha...

Reason yang paling menarik kanak2 riang macam aku ni nak datang Legoland mestilah permainannya. Merasalah juga naik macam2 ride dekat situ. Antaranya Aquazone Wave Racers. Ride ni kena hati2 skit kalau siapa yang tak nak badan kena basah. tak tahu bila2 je orang boleh letupkan bom air dekat keliling kawasan tu. Selamat saya dan husben berjaya tak membasahkan diri. Tapi kalau basah pun, ada mesin pengering badan yang disediakan berhampiran situ.

Okie, lepas tu yang membuatkan kegayatan ku bertambah2 ialah Project - X. Bayangkan keretanya tu besar, tapi lane jalannya kecil. Masa pusing cam acah2 lak. aku dah menjerit je sepanjang masa. Tapi still boleh buka mata lagilah. walaupun masa first2 dah pejam mata. ngeh3x. and then naik technic twister. yang ni naik terus pening cam nak muntah. terus makan panadol. punyalah nak enjoy juga all the ride, aku bedal jugak. haha...

Yang buat aku pejam mata sentiasa ialah naik The Dragon dekat Castle STage. Rasa macam memang tengah naik Dragon betullah. Sungguhlah tak berani nak buka mata langsung. haha...Mula2 naik yang Dragon Apprentice, berlagak skitlah buka mata. Lepas naik The Dragon, barulah merasa seram. Memang siapa yang suka naik rollercoaster, trylah The Dragon. Memang fear factor jugaklah. Patutnya kami nak pergi naik Dino Island, tapi dah lambat and kepala pun dah pening. haha..itulah satu yang tak sempat merasa lagi. rollercoaster versi dekat air. Memang conform basah tu. :D

Overall, my honeymoon memang a BLAST! hehe...sangat enjoy. sangat happy. dan sangat bahagia bila bersama suami di sisi. fewit!!!

Lepas ni kami target nak ke Genting Highland or Universal Studio.


Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

"its an endless ride, sometimes it takes you up, sometimes it tears you down inside,
but its the butterflies, that keep you feeling so alive, so alive, you gotta get back that high" David Archuleta -Elevator


0 comments: