Outdoor
Fashion
Life-Style

More News

Sesuatu yang lengkap

Kala ini.
Semua kerap mencari,
sesuatu yang lengkap,
agar hidup yang diharungi,
tiada lagi rasa sukar.

Pernahkah kita mengerti,
apa itu lengkap,
Pernahkah kita ketemuinya di mana mana
Adakah kita bisa ketemuinya di tempat tempat aneh,
Bilakah tiba masanya,
Akan ada yang berjaya membuktikan,
Apa itu sesuatu yang lengkap

Tahulah,
sahabat itu,
kekasih itu,
anak anak itu,
keluarga itu,
bukanlah sesuatu yang lengkap,
tapi semuanya cukup sempurna



Di sini sebelum mu

Aku sudah di sini,
sebelum mu lagi,
Selalu saja dipukul dimaki
Hingga berhabis tenagaku
Bagai seumur hidup rasanya,
Walau sesaat hukumannya,
Mampukah kau merasa yang sama,


Kerana aku disini sebelum mu
Aku telah bersedia untuk ini,
Tiada pernah aku ketinggalan
Hingga setiap masa,
dapat ku sangka badai yang datang
melalui hari hari,
perjalanan yang telah dirancang mereka,

Mahukah kau menghadapi ini,
Menggilap pecahan kaca,
Menyinar bintang pudar,
Mengharap impian yang hancur,
Walau aku disini sebelum mu,
Tahukah kau,
Aku tidak akan takut,
Untukmu, akan selalu disisi

Pengalaman Modelling

Image result for assalamualaikum jawi

saja nak kongsi gambar pengalaman buat modelling bersama clothing brand byabbyzin.

boleh check out instagram dan facebook untuk #catalougebyabbyzin2017

enjoyyyy...
















manusia selfish

Image result for assalamualaikum jawi


Apa jenis konsep ni

Kau buat, dia tak suka, kau kena ubah, kena kawal untuk orang suka

Dia buat, kau tak suka, kau kena terima seadanya

konsep MANUSIA


Image result for honey and clover morita

Bae BB Cushion

Image result for assalamualaikum jawi


Ha, nampak tak gambar di atas gambar apa? Yes, Stacy dan Akim telah mengeluarkan satu produk baru yang digelar Bae under KimCy. betul ke tak betul apa yang aku tulis ni, begitulah lebih kurang bunyinya. hahha...Actually diaorg ada jual perfume juga, tapi memandangkan aku biasa pakai perfume RM10 dekat Watson, so aku tak berminat sangat. Aku terbuka mata apabila tengok video tutorial Stacy pakai Bae BB Cushion ni dekat insta dia. 

Aku jenis yang tak suka pakai make up tebal sangat, unless perlu untuk majlis2 atau paling2 vogue ke office (KPI weyyy). Senjata utama hanyalah eyeliner dan lipstick merah mak ngah. Selalu aku tak pakai normal foundation. AKu akan pakai Bb Cream atau sekarang dah digeral CC Cream Safi Balqis. Lepas tu rasa mcm muka pucat skit, baru tepek bedak compact Maybelline Satin Skin atau Silky Girl BB powder. Just untuk nampak fresh dan bermaya wajah.

So, bila aku dapat tahu ada wujudnya BB Cushion yang tak payah nak sapu2 sangat mcm cream and effect dia macam bedak compact, aku pun rembat lah satu dan aku terus mencuba tanpa segan silu.

Masa mula2 aku pakai pergi makan2 dengan family, memang aku puas hati dengan hasilnya. Nampak natural and tak adalah rasa mcm over kan. Kau setakat keluar makan, tapi bedap semangkuk, memang orang ingat kau meroyan. Tapi tepek bb cushion ni nampak lah aku fresh gitchewww.

Kemudian aku try long effect pula. Memandangkan last week adik ipar aku kahwin, dan ada dua majlis asing untuk nikah dan sanding, aku pun cuba pakai bae bb cushion untuk make up. Seperti biasa, selain dari jimat masa, bb cushion ni tak bercapuk dengan bedak compact. And bila duduk tengah panas pun dia tak cair. Aku pakai lama dari pagi sampai ke petang pun masih maintain. Paling2 pun guna tisu je nak hilangkan kesan oily. Tapi so far hasilnya nampak sangat natural dan flawless walaupun muka aku pores nya tersangat besar. Ajet2 orang puji muka aku nampak licin, tak dolah kan sebenarnya. Come closer u all, wajahku masih banyak kekurangannya.

Tapi dengan hadirnya bae bb cushion ni, aku lebih berpuas hati dan telah melengkapkan barang make up ku. hahaha..

Meh belanja gambar masa kenduri adik ipar aku.



Ni pula link di instagram aku di mana aku belanja tutorial skit pakai Bae Bb Cushion ni.
ENjoy...
Semoga puas hati ^_^


SAFI BALQIS OXY WHITE CC CREAM

Image result for assalamualaikum in arabic
Merujuk kepada tajuk, siapa yang biasa pakai Safi Balqis, mesti perasan kan yang daripada range WHite Trilogy dia dah jadi OxyWhite. Sekarang ini dikatakan produk  Safi Balqis diperbaharui dengan formulasi terkini. Kandungan utama ialah Oxygen. Sebab tu namanya ala2 OxyWhite gitewww. Packaging pun nampak lebih menarik. 

Tapi ada satu benda yang buatkan saya tertarik dengan range terbaru OxyWhite ni. 
CC Cream Safi OxyWhite. Sila rujuk gambar di bawah untuk melihat bagaimana rupanya.


Selama ni saya memang sukakan BB Cream Safi Balqis. Berapa banyak pun BB cream yang saya pakai, or CC Cream dari pelbagai jenama, tapi saya tetap setia pada BB Cream Safi Balqis. Sebab tekstur dia tak berminyak sangat and just nice dengan warna kulit muka. Baunya pun ala2 bau Kiwi gitu.

Tiba tiba, dah bertukar jadi CC Cream. wOW, menarik. terus aku beli. aku rasa tekstur nya mungkin lebih kurang sama sebab range yang sama tapi bertukar jadi CC. Setahu aku CC lebih bagus dari BB. Jadi, aku pun rembat satu dengan harga RM18 di Guardian tadi. 

Di sini aku tunjuk demo pakai CC Cream. So aku wipes dulu muka aku di bahagian hidung, dahi dan pipi. mata dan bibir tak sentuh. sebab dah pakai make up kan. kang jenuh nak pakai balik. 

TADAAA...inilah hasilnya


SEBELUM


SELEPAS 

Kalau ikutkan, nampak cerah skit dari sebelum ni. BB Cream macam lebih sama dengan warna kulit. CC Cream ni nampak lebih putih kulit. So kalau kau tak pandai blend, nampak cam fake skitlah muka kau. Tapi so far teksturnya masih lembut dan wangi seperti BB Cream. Tapi kali ini lebih lembut. Macam pakai air. hehe...

Apa pun, aku puas hati dengan range baru ni. Nanti balik aku tengok macam mana hasilnya. Harap bertahan dan tak berminyak macam BB Cream. 

Chiooowwwww 



Satu Saat Nanti

Image result for honey and clover hagu and morita

akan ada satu saat nanti,
ketika aku tidak mampu lagi
ketika aku tidak seperti dulu

dan andai aku tidak bisa
menyambut tanganmu
adakah kau tetap terus
inginkan cinta ini
adakah matamu,
masih mahu menatap wajahku

satu saat nanti,
masihkah kita begini